Cvetne esence

Bahove esence in borba sama s seboj

Z Bachovimi esencami sem se srečala že kakšno leto nazaj. Zakaj sem se odločila za njih, preprosto zato ker sem bila totalno na tleh in ker svojim otrokom nisem mogla več pomagati. Bila je zmeda v meni in začaran krog, koga zdravit, s čim začet, na kakšen način, kako? Na koncu pa sem ugotovila, ko bom jst dobro, bodo tudi vsi okrog mene dobro. Tega sem se preprosto držala in začela delati na sebi. V meni je bilo ogromno strahu, jeze, nezmožnosti se postavit zase, vedno sem za vse kar je bilo narobe preprosto prevzela krivdo nase. Ogromno žalosti, frustracij, razočaranja …
Ko sem začela s kapljicami sem čutila notranjo moč in mir. Tako umirjena že zelo dolgo nisem bila, končno sem se počutila dobro v svoji koži. Bili so vzponi in padci, ampak sem hotela zdržati, kajti če sem to dala enkrat že skozi, bom pa še enkrat, saj vem da sem močna oseba. Dogajalo se je ponoči. Vsa čustva, ki sem jih potlačila, sem podoživljala kot v sanjah, res da nisem spala, a nikoli se nisem zbudila utrujena. Moram povedati, ko sem kake tri tedne jemala kapljice, me križ ni več bolel, počutila sem se svobodna in vedela sem da se z mano nekaj dogaja. Predelovala sem stvari iz otroštva, osnovne šole, starše, sestro, obudili so se spomini na brata, ki se žal ni rodil živ… Nekako sem bolje razumela ljudi okrog sebe, nisem bila več tako jezna na njih, poskušala sem razumeti njihov odziv in jim takoj odpustiti, saj so se v tistem trenutku pač tako počutili. Šla sem dalje in v treh mesecih dosegla ogromno.
Naredila sem malo pavze in ugotovila da se v meni še dogajajo stvari, ki me razžirajo, zato sem meseca junija zopet poiskala bachovo svetovanje. Tu pa je prišla na mojo pot Tanja,za kar ji bom večno hvaležna. Tannja mi je tisti dan povedala, da v meni sploh ni slabe energije, samo da pač moram najti sama sebe. Ja, samo kako, če je pa v moji glavi zmeda?!Imeli sva pogovor in ugotovili, da mi primanjkuje še marsikaj in prepustila sem se intuiciji in danes se zopet dobro počutim v svoji koži. Pojavile so se bolečine; križ ,peta, noge, koleno, večino desna stran telesa. Ko se vprašam zakaj, preprosto ne sprejemam vsega tega, zakaj se toliko obremenjujem? Ko začnem sprejemati bolečine minejo.
Želim pa povedati, da sem se vrnila v obdobje in čas ki se mi je dogajal 10 let nazaj. Šok, preprosto nisem mogla več normalno razmišljati, preprosto nisem bila to jaz, ampak oseba ki je to doživela leta nazaj. Kaj se dogaja, bilo je težko, kajti srečala sem se s čustvi krivice, saj tega preprosto ne prenesem. Nekako nisem bila prizemljena, da bi znala pokazat svoj prav, da bi preprosto znala povedat svoj del resnice. To me ubija že celo življenje. Nekako ne znam povedat na pravi način, vem pa da sem to sposobna, samo še zablokiram. Preprosto sem čutila bes, jezo nase, zakaj preprosto ne znam tega.
Torej padla sem v fazo izpred 10 let, tako sem bila čutna, da sem podoživljala vse trenutke, besede, ljudi, da sploh nisem mogla verjeti, da se to res dogaja. Bilo je tako hudo, da sem mislila da preprosto ne bo minilo. Ko sem sebi dopovedala, da sem to že dala skozi in da pač to samo podoživljam, da sem to toliko potlačila da preprosto moram dat ven, takrat sem se začela počasi umirjati. Sprejela sem trpljenje za nekaj dobrega, takrat se mi je odprlo ogromno stvari.
Tudi to,da mogoče nekaterim energijsko ne pašem,pa kaj?! To sem jaz in nihče drug, če sebe sprejmeš takšnega kot si, te tudi okolica. Strah je še vedno prisoten, niham, ko me udari kot strela z jasnega, zelo trpim. Intenzivno čutim star nahrbtnik, ki traja največ 4 dni, pa še to je preveč, ker to dovolim. Začenjam se zavedati, da sem ogromno navlake naložila nase in da sem samo jaz tista, ki jo lahko izpustim ven iz sebe. Samo dovoliti si moramo čutiti in takrat si ponosen nase, da si dosegel toliko lepih stvari.
Spoznanje o vseh teh Bachovih esencah. Popeljejo te tja, kjer si bolj občutljiv in na površje pride vse trpljenje, ki ga potlačiš, čisto podzavestno. Ni prijetno, a splača se potrpeti in dati ven iz sebe.
Tannjin stavek, ki bi ga morala ponavljati vsak dan:“Joj, kok sem jaz fajn!“. Polno sprejemanje sebe. To je moja zgodba in upam da pride komu prav.
Breda